Route Plannen

Ik hoor je denken: "We gaan naar Amerika, maar hoe, wat en waarheen?"

Dat is een lastige vraag die alleen jijzelf kan beantwoorden. Maar ik kan wel adviseren en er over vertellen om het kiezen makkelijker te maken.

 

Welke vragen moet ik mij stellen?

 • Welk deel van Amerika wil ik nu zien?
 • Zijn er bepaalde bestemmingen die je per sé wil zien?
 • Wil je een roadtrip of op 1 bestemming blijven?
 • Wil je met een auto van hotel naar hotel of
 • Wil je met een camper van camping naar camping?
 • Hoe lang wil je gaan?
 • In welke periode wil je gaan?

 

Welk deel van Amerika gaan we bekijken?

Dat is een goede vraag. Zeker als je van plan bent om maar 1 keer naar Amerika te gaan. Veel mensen raken verslaafd en komen toch wel een keer terug en kunnen zo vele delen bekijken. Ga voor je zelf na of er dingen zijn die je per sé wil zien of doen. Lees mijn reisverslagen om ideeën op te doen. Zodat je achteraf geen spijt krijgt dat je ergens vlakbij was maar niet wist dat het er was.

Hieronder een paar voorbeelden van bekende plekken.

 

West:

 • Grand Canyon
 • San Francisco (Alcatraz bijv.)
 • Monument Valley (het cowboy land)
 • Los Angeles (walk of fame, Hollywood sign, Beverly Hills, Santa Monica Pier)
 • Sequoia National Park (hele hoge bomen)

Oost:

 • New York (Empire State Building, gele taxi's, Central Park)
 • Washington (White House, Arlington begraafplaats, Lincoln Memorial)
 • Boston (Harvard, Whale Watching)
 • Orlando (Universal studios, Disney World)
 • Miami (South beach, Everglades, Art Deco District, Star Island)

Noord:

 • Chicago (Sears Tower)
 • Detroit (American Jewelry and Loan van TV)
 • Niagara Falls (Waterval en tripje naar Toronto)
 • Finger Lakes (watervallen, parken)
 • Adirondacks (natuurgebied)

Zuid:

 • New Orleans (French Quarter, Muziekstad)
 • Houston (NASA, Calveston)
 • Austin (Vleermuizen brug, Foodtrucks)
 • Dallas ( 6th floor museum, Plaats waar Kennedy Vermoord is)
 • Memphis (Elvis Graceland)

 


Ga je rondrijden of blijf je op 1 plek. Ben je gek van pretparken, dan kun je met gemak op 1 plek blijven in Orlando bijvoorbeeld. Hier kun je een villa huren en vanuit daar bezoek je de pretparken en delen van Florida. Huur evt een auto voor 1 of meerdere dagen om wat verder weg te kunnen. Geniet aan je prive zwembad van het heerlijke weer als er geen orkanen zijn. ;)


Roadtrip

Hoe zetten we een roadtrip op?

Het geeft vaak een goed beeld van de route als je de route uitschrijft in dagen. Zet er bij hoeveel km de afstand is die je moet rijden om van de ene plaats naar de andere plaats te komen. Eventueel ook de tijd die het kost. Hiermee kan je zien of je nog genoeg tijd hebt om het park, de stad, of andere dingen te gaan bekijken. Houd er dan ook rekening mee dat je onderweg wel eens stopt om van het uitzicht te genieten of om wat te eten. Als je je komplete route in Google Maps hebt gezet en ziet hoeveel kilometer het in totaal is, kun je dit delen door het aantal dagen dat je van de ene lokatie naar de andere gaat. Dat is vaak niet het totaal aantal dagen dat je op vakantie bent omdat je wel eens langer op een lokatie verblijft en je dus geen kilometer rijdt. De uitkomst geeft je dan het aantal kilometer dat je per rijdag moet rijden. Een 300km per dag is veel. Probeer dat af te wisselen met wat kortere ritjes zodat je niet alleen de binnenkant van je auto hebt gezien tijdens je vakantie. Ga dan eventueel het jaar erop weer terug.


Route maken in Google Maps

Hier leg ik stap voor stap uit hoe je een route kunt maken in Google maps. Standaard heb je hier maximaal 10 stops. Wil je meer dan 10 stops in je route lees dan hieronder verder. 

 Meer dan 10 stops in Google Maps


Meer dan 10 stops in Google Maps

Hier zal ik proberen uit te leggen hoe je een route maakt in Google Maps. Volgens vele kan Google Maps maar 10 bestemmingen aan, maar ik laat zien hoe je er een heleboel meer kan krijgen om je route toch kompleet te maken. In onderstaande foto zie je dat ik er 22 heb kunnen maken. Meer kan ook, maar dit past niet op mijn scherm en ik kon het blauwe deel niet scrollen. Dit moet ik nog even uitzoeken of dat kan.
In het blauwe deel kun je niet meer dan 10 stops toevoegen, dan is het + teken niet meer te klikken. Maar in de url van je route staan alle stops achter elkaar opgesomd.
Je kan daar gewoon andere stops aan toevoegen waardoor je uiteindelijk meer stops hebt. Maar ik ga het nog makkelijker maken voor jullie. ;)
Klik op onderstaande link en je begint met 30 stops. Hierbij zullen een aantal stops niet in beeld zijn. Mocht je niet bij de laatste stops kunnen omdat je niet kan scrollen, druk dan op het X-je om steeds de laatste te verwijderen. Ik hield er zo 22 over. Zoals je ziet is dit een route van Phoenix naar Tuscon. Ga nu in het blauwe deel van Google Maps alle posities veranderen naar stops van je eigen vakantie.
Klik op een stop en verwijder Tuscon en klik vervolgens op een van je eigen stops.
Tijdens het aanpassen zul je nog geen route zien. Zodra je een keer op een X-je drukt om een stop te verwijderen zal hij de route ineens wel laten zien. Nu klik je op de 3 streepjes linksboven en klik je op "kaart delen of insluiten". Dit is nu jou eigen url voor deze route. Plak deze opnieuw in je adres balk en klik enter. Dan laat hij ook de hele route zien.

23 stops URL link. Klik 


Hollywood Sign Hike

Hoe kom je achter deze grote letters in Los Angeles?

Optie 1: Zelf parkeren, hike over bospad.
Parkeer in de buurt van 3500 Wonder View Drive. Loop deze weg af tot het eind en neem de Wonder view Trail (rechts).
Op je tocht hierheen zul je allerlei borden zien dat je hier geen toegang hebt tot het HW sign. Deze borden zijn geplaatste door de bewoners om toeristen te weren. Derhalve dus niet legaal en hebben dus geen betekenis. Hier kun je dus gewoon doorheen. Neem genoeg water mee.

Optie 2: Met Taxi of Uber, hike over weg.
Deze optie is de meest gebruikte en dus ook het drukst. "Volg de meute" is hier de makkelijkste optie. Vanaf 3398 Deronda Drive loop je door het hek en volg je de weg. Bij de splitsing houd je links aan. Let op: de hike is over de weg, maar nog steeds berg op. Het zal een pittige wandeling zijn, dus breng genoeg water mee.

Optie 3: Zelf Parkeren.
Rijd naar 3203 North Beachwood Drive. Zoek daar een parkeer plekje. Parkeer permits heb je alleen nodig in het weekend. Dus plan dit niet in het weekend. Loop door het hek en volg het pad. Neem dan de Hollyridge Trail . Volg deze tot een haarspeldbocht en neem deze linksom de Mullholland Trail op. Aan het eind bij de weg ga je rechts en blijf deze weg volgen.Auto of camper?

Het kan allemaal, maar het moet je ding zijn.

Wil je de luxe versie met de auto van hotel naar hotel of liever de camper en van camping naar camping touren en genieten van het campingleven.

Of gaan we de macho uithangen en huren we een Harley en proppen we een tentje in de rugzak of poetsen we de vliegen van onze tanden in een hotelletje langs route 66? Het huren van een motor op een lange vakantie is erg prijzig. Je kan ook op een bepaalde lokatie een motor voor 1 dag huren en een ritje maken als je gewoon het Harley gevoel gevoeld wil hebben.

Klik hier voor wat meer info over auto en camper huur.


Hoe lang wil je gaan?

Vaak is dit niet zo heel moeilijk te bepalen aangezien je met je werk zit en of aan schoolvakanties vast zit. Of dat je een bepaald budget hebt.

Een vlucht is uiteraard relatief goedkoper als je langer gaat. De vlucht prijs blijft gelijk ongeacht hoe lang je gaat. De prijs van het huren van de auto is daarentegen wel afhankelijk van hoe lang je gaat. Die huur je per dag/week of maand.

Hoe langer je gaat hoe meer je kan zien of hoe meer rust je in je route kan leggen om dingen te kunnen zien. Of om echt even lekker niks te hoeven doen en bij het zwembad of aan het strand te liggen

 


Welke periode wil je gaan?

 

 • Buiten de zomer:

Je kan in principe het hele jaar door mooie plekjes bekijken in Amerika. 

Ga je buiten de zomer een route rijden, hou er dan rekening mee dat bepaalde wegen gesloten kunnen zijn ivm sneeuw. Ja, ook in het voor- en najaar. Sommige gebieden liggen op een hoger niveau waardoor er eerder en of langer sneeuw ligt dan ergens anders. Is een weg gesloten zul je wellicht een aantal uur om moeten rijden. Of een van deze wegen gesloten is kun je op internet vinden. Klik hier voor een paar bekende wegen die wel eens gesloten kunnen zijn. Buiten de zomer zijn er altijd en overal hotels beschikbaar. Dus niet per sé nodig om deze op voorhand te boeken. Zit je in een vakantie periode is het wellicht wel slim om als je in een nationaal park wil zitten om deze hotels of camper plaats te reserveren.

 • In de zomer:

Ga je midden in de zomer dan is het aan te raden om de hotels in de nationale parken ruimschoots van te voren te boeken. Indien je net buiten het park gaat zitten is er vaak nog wel wat beschikbaar. Maar de keuze wordt beperkt of je wordt gedwongen om een hotel boven je budget te moeten kiezen. In de zomer is het natuurlijk niet alleen in de hotels druk, maar ook in de parken. Houd er dan rekening mee dat een park bezoek een stuk langer kan duren. Ook pretparken zullen overvol zijn. Dan is een kaartje voor twee dagen wellicht een goede optie.