HOTELS


Hotels

Op de bonnefooi of vooraf boeken?

Zelf boeken of door reisbureau?

 

Dat zijn veel gestelde vragen. 

Wat is slim, wat is voordelig, wat is veilig, wat zijn de voordelen/nadelen?


Bonnefooi of vooraf boeken?

Tussen deze twee opties kun je het best kiezen als je weet of je veel tijd hebt of dat je een strak schema hebt. Heb je weinig tijd, kun je toch weinig verandering aanbrengen en is het wellicht verstandig om alles vooraf vast te leggen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Heb je wel tijd om evt je trip tussentijds aan te passen, dan kun je er ook voor kiezen om geen hotels vooraf te boeken. Je kan dan eerder doorrijden of langer blijven als het wel of niet bevalt op die plek. Of wellicht heb je het gewoon allemaal sneller gezien dan dat je vooraf dacht.
Of je boekt alleen het eerste hotel. Na de vlucht ben je toch te moe om nog veel km te gaan rijden. Wellicht kun je net buiten de stad van aankomst gaan zitten zodat je de volgende dag niet door de spits hoeft. Tenzij je de eerste dagen al in die stad vertoeft. Wat niet aan te raden is ivm je jetlag. Je bent zo vroeg wakker (lees: 04:00uur) dat er in een grote stad nog niet veel te doen is. Die tijd kun je juist goed gebruiken om naar de volgende bestemming te rijden en die grote stad op het eind te doen zodat je de laatste dagen ook de tijd hebt om je koffer in te pakken omdat je niet meer hoeft te verkassen.

Bonnefooi

+ Vrij om je reis altijd aan te passen.

+ Ter plaatsen prijs onderhandelen.

+ Tot op laatste moment hotel kiezen.

+ Buiten seizoen prima te doen.

+ Late check-in prijs mogelijk.

 

- Kost wat meer tijd tijdens vakantie.

- Vol hotel, uitwijken naar 2e keus hotel.

- Wat duurder, slechter of een stad verder weg kan zijn.

Vooraf boeken

+ Geen zorgen om hotel te zoeken.

+ Adres vooraf in navigatie zetten.

+ Geen onverwachte kosten.

+ Deel van voorpret.

+ Aan te raden in hoogseizoen.

  

- Geen alternatief mogelijk tijdens reis.

- Minimaal 24h vtv annuleren.

- Binnen 24h vast aan reservering.

- Soms na boeking vast aan reservering.Bonnefooi

De meeste reizen hebben wij op de bonnefooi gedaan. Amerika is daar zeer geschikt voor. Iedereen is erg behulpzaam dus als je een vraag hebt of iets niet weet, dan is er vaak wel iemand die je kan helpen. Meestal maar niet altijd boeken we het eerste hotel. Dit is afhankelijk van de aankomst tijd. Ik kan na een vlucht best nog wel een uurtje rijden om te zorgen dat we de volgende dag al de stad uit zijn en of minder hoeven te rijden naar de eerste bestemming.
De route hebben we vooraf grotendeels bepaald en soms al wat hotels opgezocht zonder te boeken. In het huidige hotel bekijken we de prijzen en zien of we betere prijzen kunnen vinden. We rijden dan richting dat hotel en bekijken ter plekke of we daar blijven of door rijden. Dit is ook afhankelijk hoeveel tijd we hebben besteed aan de lokatie. Als we eerder klaar zijn met het bezichtigen dan gepland, kunnen we makkelijker al een stuk doorrijden ipv in het hotel te gaan zitten. Hierdoor is de afstand van de volgende dag weer verkort. En houden we ergens tussendoor of juist op het eind tijd over om ergens extra heen te gaan of langer te blijven.
We rijden dan naar een groepje hotels en zoeken naar een open wifi. Met de apps op onze telefoons zoeken we om ons heen naar de beste deals. Deze nemen we mee naar binnen en vragen eerst naar hun prijs. Als we de internet prijs laten zien "matchen" ze deze vaak wel. En anders boek je hem ter plekke via de app. Als de prijs net boven je budget is kun je dit makkelijk zeggen, zeker als je wat later op de dag aankomt. Ze zijn vaak bereid om je te houden en vragen je naar je budget of geven je een nieuwe lagere prijs. Ofwel, onderhandelen is in hotels gewoon mogelijk. Neem ook je ANWB pasje mee. Deze geeft ook al 10% korting bij veel hotels. Dit is de Triple A korting (AAA).


Vooraf boeken

Het vooraf boeken van hotels kan voor sommige mensen een bepaalde zekerheid en rust geven. Ze weten dat alles geregeld is en er altijd een warm bedje klaar staat. Sommige zijn gewoon wat minder avontuurlijk en kiezen voor zekerheid. Daar is uiteraard niks mis mee. Geen stress onderweg, puur genieten.

Het is natuurlijk ook een deel van je voorpret. Je googled je een eind in de rondte met je daarvoor al voorbereide route op zoek naar leuke stekjes om de nacht door te brengen. Vergelijk de prijzen op meerdere data tot een paar maanden van te voren en leg het hotel vast. Er zijn verschillende prijzen. De goedkoopste prijs is vaak niet meer te annuleren. Maar een prijsje hoger kun je meestal tot 24uur van te voren nog annuleren mocht je de route onderweg toch nog willen aanpassen of als het hotel niet bevalt en je de tweede dag niet wil blijven of als je 24uur van te voren al weet dat dit niet het hotel gaat worden waar je uit komt. Een andere prijs van hotels kan zijn met Triple A (AAA) ofwel de Amerikaanse ANWB. Als je in Nederland een ANWB pas hebt kun je dit tarief ook selecteren. Neem wel je pasje mee naar Amerika.

Waar je met hotels ook je voordeel uit kunt halen is om een loyaliteits programma aan te vragen van een of meerdere hotel ketens. Ook zijn er hotel websites die je korting geven na een aantal boekingen indien je via heb geboekt hebt.  


Las Vegas

Ga je toevallig wat hotels vergelijken? Zou je dan gebruik willen maken van de advertentie hiernaast? Voor elke klik krijg ik een paar cent en jou kost het niks. Hiermee kan ik de kosten van de website drukken. Alle kleine beetjes helpen. 
Super bedankt!Loyaliteit programma

Ga je vaker op vakantie en of heel lang, 3 weken of meer bijvoorbeeld, dan is het wellicht raadzaam om een loyaliteit programma te nemen van een hotel keten die je aanspreekt of waar je al ervaring mee hebt. Hiermee spaar je per overnachting punten en bij een bepaald aantal punten krijg je een gratis overnachting. Je beperkt jezelf een beetje in keus van hotels, maar dat is de gratis overnachting vaak wel waard. Wij zijn bij Best Western en Choice hotels, die bijna overal zitten in Amerika en hebben al heel wat gratis overnachtingen gekregen.


Zelf Boeken

+ Keuze uit alle hotels van de wereld.

+ Moment van boeken zelf bepalen.

+ Aanbiedingen zoeken.

+ Direct ligging en omgeving checken.

+ Alles zelf in de hand.

 

- Kost wat meer tijd voorbereiding.

- Klachten zelf regelen met hotel.

- Geen hulp van reisbureau bij calamiteiten.

Reisbureau

+ Geen zorgen om hotel te zoeken.

+ Adres vooraf in navigatie zetten.

+ Geen onverwachte kosten.

+ Deel van voorpret.

 

 

- Vaste prijzen.

- Boekings kosten per persoon.

- Beperkt aantal hotels.Mlife en Ceasars Rewards

Waar je niet snel aan zal denken of aan herinnerd wordt is dat er wellicht al een gratis kamer op je staat te wachten. Ben je eerder in Las Vegas geweest en heb je wat $$$ uitgegeven aan gokspellen en heb je tevens gebruik gemaakt van je Mlife of Ceasars rewards pas tijdens het spelen? Dan is jouw spelgedrag opgeslagen en zullen ze het wellicht fijn vinden als je terug komt. Log in met je Mlife of Ceasars rewards gegevens op de website en bekijk de verschillende hotels en hun prijzen. Zie je ergens onder de datum "Comp" staan, dan kun je die nacht gratis overnachten.
Mocht je voor het eerst naar Las Vegas gaan zorg er dan voor dat je zo'n loyaliteits pasje aanvraagt.
Mlife geldt in alle MGM resorts.
Ceasars Rewards geldt voor de Ceasars groep hotels.

Ook tijdens je eerste Vegas reis kun je al sparen om bijvoorbeeld wat geld terug te ontvangen voor je roomservice, parkeer geld, shows of diners. Uiteraard afhankelijk van hoeveel je speelt. Niet afhankelijk hoeveel je wint of verliest.


Klompje

Dit heb ik ooit eens ergens gelezen en doe het nu zelf ook.

We nemen van deze sleutelhangers mee met 1 of twee mini klompjes eraan. Deze hangen we aan de autosleutels en andere zaken zoals een rits of camera tas en gooien bijv. deze sleutelbos nonchalant op de balie van de receptie. Indien de receptionist er over begint dan haal ik hem van de ring en geef het als kado uit Holland. Dit help je aan een mooie kamer of upgrade of iets lekkers. Uiteraard kun je dit ook elders weggeven indien je een leuk gesprek met iemand aan het zwembad, de bar of in de bus gehad hebt. Of als extra fooi in een restaurant indien het goed was. 
Ik heb ze hier besteld en zijn daar nu in de aanbieding. (weet niet voor hoe lang).


Neem ook uw eigen anwb pas mee als u naar Amerika gaat. Bij de anwb van Amerika, de triple a (AAA), Kun je op vertoon van je pas een aantal wegenkaarten gratis krijgen. Zoek eventueel op uw route de triple a zaken op zodat u er langs kunt gaan om nieuwe kaarten te halen als u bijvoorbeeld een staatsgrens passeert. Ook voor pech hulp kunnen ze het een en ander voor je betekenen. Ook bij veel restaurants en hotels krijg je korting als je deze pas laat zien. In Amerika kennen ze het logo rechts onderin waarop staat "Show your card".