Denver - Los Angeles

We beginnen deze reis in Denver. Ons doel was om in Yellowstone te beginnen en Denver leek ons een goed begin punt niet al te ver weg en een leuke route er naar toe. We krijgen een antraciete Toyota Carolla mee. Prima wagentje alle koffers paste achterin de kofferbak dus dat is fijn. Dan ligt het niet in het zicht.

Via de Cheyenne gaan we richting Casper en nemen een stukje Rocky Mountains mee. Hoe hoger we komen hoe mistiger en kouder het wordt. De wegen worden gladder en af en toe sneeuwt het een beetje.

In ons hotel hadden we nog nagevraagd welke route het mooist was om naar Yellowstone te gaan. Deze aardige mevrouw wist ons te vertellen dat er net voorbij Powder River aan de highway 26 een heel speciaal plekje is dat "Hells Half Acre" heet. Hier is de film Starship Troopers opgenomen. Kijk, dat zijn de leuke tips die we willen horen.

Let op je rijdt er zo voorbij. Het is net als de Grand Canyon een gat en geen berg, dus je ziet het niet van verre aankomen. Er staat een klein bordje langs de weg. That's it. Verder is er niks.

Stel je gps in op: 43°02'52.0"N 107°05'29.5"W. Op dit punt ga je aan de zuidelijke kant de weg af. Hier zie je de inrit waarschijnlijk al.

Uiteindelijk komen via Cody bij de oostelijke ingang van Yellowstone en beginnen onze route door het park. Het park heeft een soort 8 vorm van hoofdwegen. Vanaf deze hoofdweg zijn er allerlei kleine aftakkingen van kleine weggetjes die je naar verschillende gijsers, rookpluimen en modderpoelen brengt. Buffels en herten zie je regelmatig en soms blokkeren ze zelfs de weg. Die beesten zijn zo groot dat je die niet even aan de kant zet. Ze lijken het gewend te zijn en doen er ook geen moeite voor om wat sneller aan de kant te gaan. Wachten dus. Tot er een parkwachter aankomt die de file ziet en naar voren rijdt om de buffels af te schrikken met sirenes en andere rare geluiden via een megafoon vanuit de auto.

Na een paar dagen Yellowstone rijden we door het Grand Teton national park. Een hele mooie en zeer indrukwekkende bergen reeks. Op de toppen ligt af en toe nog een beetje sneeuw, wat een erg mooi plaatje oplevert. Een groot gebied met veel mogelijkheden.

We hebben hier in het park niks gepland en rijden met een paar stops voor wat foto's door het park richting Jackson Hole.

 

Aangekomen in Jackson hole. Wat een gezellig leuk dorpje in cowboy stijl. Althans voornamelijk in downtown. 

Op het Town square worden de 4 hoeken gesierd door bogen gemaakt van geweien. 

Elke zomer avond om 18:00 verzamelen mensen zich op Town Square voor de dagelijkse cowboy show. Het verkeer wordt deels lamgelegd en er zal een heuse shoot out plaatsvinden. Mocht je er toch zijn is het leuk om te zien.Zeker voor kinderen. We hebben hier vlakbij heerlijk gegeten bij een mexicaans restaurant "The Merry Piglets". 160 N Cache Street.

Vanuit Jackson Hole rijden we door naar Salt Lake City. De stad van de mormonen. Het is zondag en het centrum is helemaal leeg. Er is niet veel leven op straat. Toch lekker op ons gemak de stad bekeken.

De volgende dag een tochtje naar het Salt Lake gepland. We hebben ons niet heel erg voorbereid en gaan gewoon de kortste weg richting het water. We komen aan op een leeg strand met veel zout erop. Als je er op loopt lijkt het wel of je over nieuw sneeuw loopt. Je zakt er een beetje in en het kraakt. Een stelletje wil in het water rennen om een snelle duik te nemen. Het water wordt heel langzaam dieper en ze rennen en rennen maar door tot ze uiteindelijk net tot hun knieën in het water staan. Ze zijn nu zeker 100 meter van ons vandaan. Zeer grappig moment.

Na SLC een flinke trip richting Arches NP. We komen laat aan en besluiten te gaan eten en dan het hotel in want het begint enorm te stormen. Het gaat flink te keer. De volgende dag nog niet helemaal opgeklaard, maar wel droog. Het park in en wat hikes gedaan naar de verschillende mooie rotsformaties. Een hele berg van die mooie rode rotsen en bogen die goed afsteken tegen de soms blauwe lucht. Super mooi. Arches een park dat ook zeker in de top 10 mag staan van mij.

Tijdens een laatste hike gaat het weer onweren en besluiten toch maar om weg te gaan voor onze veiligheid. Morgen naar Mesa Verde NP.

Mesa Verde. Een wat minder bekend park, maar wow wat is dit indrukwekkend. Hier zijn verschillende plekken te bezichtigen waar en hoe de lokale bevolking heel heel heel vroeger leefden.

Gaten in rotsen, met klei gemaakte kamertjes. Veel ruïnes van deze gekleide huisjes. Je gaat hier echt heel wat jaren de geschiedenis in.

Hier zie je hoe ze leefde en hoe ze alles deden zonder het gemak van de hedendaagse luxe. 

Van al deze indrukken krijgen we honger en sinds we Denny's hebben ontdekt gaat er geen vakantie voorbij zonder een bezoekje aan deze diner. Zeker toen we deze topper onder de diners zagen. Begin je een diner, dan hoort hij er zo uit te zien!

 

 We gaan naar Monument Valley.

Monument Valley zie je al van ver liggen. Vanaf dit punt zijn er al vele foto's gemaakt. 

Op de parkeer plaats kun je kiezen voor een verzorgde trip door het park of met je eigen auto. Wij hebben graag zelf de touwtjes in handen en rijden zelf het park in. Over een onverharde weg rijden we het park in. Het is erg hobbelig, maar dat vind ik wel leuk.

We rijden een mooie route door het park en stoppen bij de mooie uitzichtpunten. Dit park is erg mooi en herkenbaar van uit de cowboy films. De rode rotsen steken goed af tegen de blauwe lucht. Erg mooi. Hier komen we nog wel een keer terug.

Vanuit Monument Valley rijden we rechtstreeks door naar Las Vegas. Een flinke trip. Zeker als we er bijna zijn en te horen krijgen dat we niet via de Hooverdam mogen rijden. Er is een ongeluk gebeurt met de nieuwe brug die ze aan het bouwen zijn. Naar verluid zou hij deels ingestort zijn. Dus we moeten een heel stuk omrijden. De rit word nu nog langer, helaas. Ons hotel Imperial Palace. Koste ons $30 per nacht. Dit hotel is heel goed te bereiken en ligt midden op de strip. Dus een perfecte uitval basis. Het is een wat ouder hotel, maar wij hoeven geen gouden kranen. We slapen er alleen. We hebben hier de Blue Man Group show gezien wat ook een aanrader is. Erg origineel.

We struinen uiteraard de strip een aantal keer af en kijken onze ogen uit naar alles dat er te zien valt.

Fremont street is daar uiteraard ook een deel van. Er is zoveel te doen in Las Vegas. Dat je je er zo lang kan vermaken zonder te hoeven gokken. Maarja, je kleingeld moet ook op. :)

Shoppen in de twee outlet malls is ook goed te doen. Op 40 minuten rijden ligt ook nog de Primm Outlet Mall. Dus als je van outlet shoppen houdt, kun je er met gemak 3 afgaan en je geld achterlaten. En voor de mensen met een dikke portomonee is er ook nog Town Square met de non outlets en de Apple store etc.

Vanuit Las Vegas rijden we via Palm Springs naar Los Angeles.

We gaan uiteraard even kijken bij de walk of fame, chinese theatre en de mall waar vanuit je het Hollywood sign kan zien.

De Santa Monica Pier kan ook niet gemist worden en gaan daar gezellig even naar het einde lopen en kijken we of de David Hasselhof over het strand zien rennen. Oh, is dat niet echt? Oh!

Een stukje verder is Venice beach met het bekende muscle beach alwaar de bodybuilders zich goed laten bekijken. Overal lopen, fietsen, skaten en sporten mensen om te zien en gezien te worden. Wij kijken graag even met u mee. Nog even snel langs het Magic Castle dat een paar straten achter de Hollywood blvd ligt. Het is alleen toegangbaar voor genodigden. Dit zijn wij niet, dus het blijft bij wat foto's.

Het is zondag en we wilde naar San Diego te rijden. Maar we gaan eerst langs de NBC studio's om te zien waar de Jay Leno show wordt opgenomen. Zodat we maandag direct de weg weten en op tijd voor kaartjes in de rij staan. Even zoeken waar we konden parkeren en waar we moesten zijn. Ok, gevonden. Op naar San Diego... Wat!!! Dat was een gekke auto die daar plots reed en de bestuurder leek ook nog op Jay Leno. Nee, dat zal wel niet. Ik wist dat hij allerlei auto's spaarde dus er was een mogelijkheid dat hij het toch was. Wat doen we? Volgen of niet? Ok erachteraan dan maar. FF checken. Zie filmpje wat er toen gebeurde. Dit allemaal heeft veel tijd gekost en zijn niet meer naar San Diego gegaan, maar wezen shoppen in Carlsbad. Op Maandag de kaartjes opgehaald en we hadden vip seats met mijn naam erop. Na afloop van de opname mochten alle vips op het podium komen voor een foto met Jay Leno. We wilde gewoon naar de show en dan maak je dit mee.