Florida

Terug van weggeweest. In 2004 veel bezienswaardigheden gemist doordat we in twee weken twee keer hebben moeten evacueren omdat er twee orkanen aan kwamen. Francis en Ivan. Lees hierover meer in het verslag van 2004.

 

Vandaar dat we nog een keer terug wilde gaan naar Florida om zeker de gemiste zaken alsnog te gaan zien. 

Nu kunnen we op ons gemak Miami gaan bekijken. Art deco district, het strand de Dolphin Mall alsmede een leuke tour staan op het programma. We komen in ons hotel, Het Clinton Hotel. Erg modern, eigenlijk een beetje te modern. Weinig licht en het licht dat er binnen was, was van dat felle blauw. In de gangen, op je kamer in de lobby en zelfs in de lift was het blauw. Beetje vreemd

We hebben via de conciërge in het hotel een dubbele tour geboekt. Eerst met een boot een tour en vervolgens nog een tour met een bus door de stad. De boot tour gaat langs gebouwen en voornamelijk langs "Star Island" alwaar alle dikke villa's staan van vele beroemde mensen. Er staat voor heel wat dollars aan pandjes langs het water, maar er is niemand thuis. Zelfs Gloria Estefan niet. Die zoals wij vernamen heel veel panden / bedrijven opgekocht heeft in de goede tijd. Die zal een goed appeltje voor de dorst hebben later. Na een tijdje lekker rond gedobberd te hebben gaan we terug naar de haven. Daar zullen we de tour met de bus gaan nemen.

We verheugen ons op de tour met de bus. Er staan er een aantal klaar en wij staan te wachten op aanwijzingen welke bus voor ons zal zijn. Er staan meer mensen uit ons hotel samen met ons te wachten als we zien dat alle bussen 1 voor 1 vertrekken, maar zonder ons. Er is nog een kleine mini van over. Hier moesten wij in. Er vanuit gaande dat we overgeplaatst worden in een andere bus stappen we in. Eenmaal in de bus en vertrokken gaat de bestuurder zijn tour verhaal beginnen. Wij kijken elkaar aan en ook de andere passagiers beginnen te twijfelen. Dit zal toch niet onze bus zijn. We konden amper naar buiten kijken, zo klein als de raampjes waren. Gelukkig was er iemand die er over begon en er ontstond een discussie met de chauffeur. Na wat gebel en gezeur zou het er niet beter op worden. Wij als toeristen groepjes hadden tevens overleg over wat te doen en vroegen de chauffeur om ons terug naar het hotel te brengen en ons geld terug te geven. Uiteraard was dit niet mogelijk en moesten we maar met de conciërge in het hotel regelen. In het hotel nog wat gediscussieerd onder andere met de eigenaar van het hotel. Maar na een tijdje goed volhouden kregen we eindelijk ons geld terug. Jammer van de tour, maar de gratis boot tour was dan weer meegenomen. Via een kaart zelf maar een route gemaakt en wat rondgereden door Miami. Uiteindelijk nog ff lekker geshopt in de Dolphin Mall.

We verlaten Miami en gaan op weg naar de Everglades. Hier moeten we uiteraard krokodillen zien. Gewapend met ultrasoon piep apparaat, autan en deet tegen de muggen gaan we op naar Alligator Alley. Bij alligator alley is een leuke trip te doen. Er staan busjes, maar deze rijden niet meer op de tijd dat wij aankomen. Iets te lang over gedaan en te veel gestopt onderweg. Dan het stuk maar te voet, wij laten ons niet kennen.

Veel verschillende dieren te zien, veel krokodillen, maar ook veel schildpadden. En muggen!

Vanuit de Glades gaan we Naples, even kijken hoe ons hotel van 2004 er bij ligt na de 4 orkanen. Niks veranderd gaan we door naar Ft Myers. 

 

 

Onderweg langs verschillende plaatsjes even naar het strand wezen kijken. In Ft Myers een gezellig restaurant uitgezocht en lekker genoten van het weer en het eten.

De volgende dag zijn we naar Tampa gegaan en daar naar Bush Gardens geweest. Een pretpark en dierentuin in een. Erg leuk.

 

Vervolgens gaan we naar Kissimmee een plaatsje vlak onder Orlando. 

Hier kwamen we een leuk bedrijfje tegen dat airboat tripjes deed. Aangezien niet alleen in de Everglades krokodillen zitten maar echt door heel Florida heen besluiten we hier om zo'n tochtje te doen.

Het was niet druk, maar ook niet uitgestorven. Met een klein gezellig groepje trekken we erop uit het meer op, op zoek naar dieren met name krokodillen.

Erg leuk om op zo'n ding te zitten, met veel kabaal scheuren ze over het water.

Genoeg krokodillen te zien en een berg mooie grote vogels gespot.

Vlakbij Orlando, dan kun je uiteraard niet door zonder een pretpark te bezoeken. Wij kiezen dit keer voor MGM studios.

Erg leuk park met veel attracties voor jong en oud.

De backlot tour, altijd leuk om te doen om de special effects te zien die ze gebruiken in de films. 

Ook de stuntshow is weer leuk opgezet met uiteraard de bekende "persoon uit het publiek" die heimelijk niet bij de crew hoort.

 

Lekker dagje geweest, morgen naar Nasa's Kennedy Space Center.

Dagje KSC. Lekker overal wezen kijken en een leuke tour gedaan. Erg interessant allemaal, hoe ze het allemaal gedaan hebben en wat er voor nodig is om dit allemaal te bereiken.

Na de tour wordt het plots wat drukker bij het hoofdgebouw en gaan we even polshoogte nemen wat er aan de hand is. Het blijkt dat er vandaag een space shuttle terug komt van een vlucht. Dat willen we natuurlijk wel meemaken. Er wordt omgeroepen dat het een paar uur later wordt ivm het weer. Weer even wat rond gehangen, wordt het weer uitgesteld ivm het weer. Uiteindelijk wordt het afgelast tot morgen. Ook ivm het weer, maar wij kijken omhoog en er is geen wolkje te zien. Maargoed, zij zullen het wel beter weten. :) 
Klik hier om te zien waar en wanneer er nog meer raketten de lucht in gaan.

De volgende dag horen we dat veel van het space center gesloten is vanwege de landing. Ons kaartje was nl twee dagen geldig. Wij waren nog even teug gekomen om die landing te kunnen zien. Van horen zeggen werden we geattendeerd op een parkje vlakbij de weg naar het space center vanwaar je de landing ook goed kon zien. Wij daar heen. Er waren al meer mensen, maar het was niet druk. Er was ook iemand met een radio en kon zo de landing volgen. Na wederom een uitstel van landing werden we weer later op de hoogte gebracht via die radio dat de landing in Californie plaats zal vinden ivm het weer. Helaas niets gezien dus. 

Laten we naar Daytona gaan.

 

We gaan naar Daytona. Als we daar aankomen zijn we verrast van de gezelligheid die dit stadje heeft. Ook de hotel kamer is erg naar ons zin. Lekker luxe en een mooie grote flatscreen aan de muur. We boeken gelijk nog een extra nacht bij. Het strand, de boulevard en de straat er naast overal is het gezellig. We rijden en lopen een paar keer op en neer en laten onze ogen goed rondkijken van wat er allemaal te zien valt.

Laten we eens naar de racetrack gaan. Even zien wat we daar kunnen doen. Het is niet alleen een race track, maar binnen is ook een soort Daytona museum.

Binnen is er van alles te zien wat te maken heeft met de races van Daytona. Verschillende auto's staan er opgesteld. Je kan in een simulator om zelf mee te maken hoe het is om op de baan te rijden. Er wordt zelfs een korte film gedraaid over de geschiedenis van het race circuit in  Daytona. Vervolgens gaan we naar de race track om de tour te doen. We gaan met het wel bekende treintje onder de race track door en komen op de binnen plaats aan. Hier staan tijdens de races alle wagens opgestald en hebben alle monteurs en racers etc hier hun onderkomen in campers. Er rijden een paar wagens rond, deze zijn voor mensen die betalen om eens naast een coureur te zitten en 3 rondjes te rijden. Ons een beetje te duur voor hetgeen je krijgt.