Geld Zaken


Kosten voor eten en drinken.

Het is soms lastig in te schatten wat je vooraf moet berekenen voor je eten en drinken tijdens je roadtrip. Tegenwoordig zit het ontbijt vaak bij je hotel inbegrepen. Deze kosten verplaatsen zich dus van je eten en drinken rekening naar je hotel kosten. Waar je vroeger $80 voor een hotel betaalde zul je nu al tegen de $100 aan zitten. Maar met dat "gratis" ontbijt kun je je goed vol eten en sla je vaak je lunch al over. In plaats daarvan neem je een snackje tussendoor. Van elke dag boodschappen doen tot aan altijd buiten de deur eten zit uiteraard een groot verschil. Maar ben je een gemiddelde en wissel je deze extreme af dan kun je een bedrag van €35 per persoon per dag aanhouden.


Geld

Alle briefjes zijn groenig en even groot. Ze zijn lastig uit elkaar te houden. Bewaar ze het beste op volgorde zodat je niet alles door hoeft te zoeken naar een $1 briefje.

Briefjes van $ 100 worden bijna nergens geaccepteerd (hooguit in grote (casino)hotels). Briefjes van $ 20 of lager zijn het meest gangbaar.

Op de munten staan géén cijfers. De waarde staat in letters. De meest voorkomende munten zijn cent (penny), stuiver (nickel), dubbeltje (dime) en kwartje (quarter). De stuiver en het kwartje zijn bijna even groot en zorgen snel voor verwarring. Spaar kwartjes! Voor alles wat enigszins automatisch werkt, zijn kwartjes nodig. Ook bij onbemande toll poortjes kun of moet je vaak met kwartjes betalen.

Alle aangegeven prijzen zijn exclusief BTW (VAT)! Die komt er bij de kassa dus bij. Het BTW-percentage is in New York 8,25. Alleen de drankjes in de cafés en de vervoertarieven zijn inclusief BTW. 

 


Credit cards en bankpassen

Credit Cards zijn verplicht om te hebben om een huur auto mee te krijgen. Met alleen cash krijg je de auto niet mee. Tevens wordt de borg van de huur auto op je credit card gezet in de vorm van een reservering. Deze reservering vervalt meestal pas een aantal dagen nadat je de auto weer hebt ingeleverd.

Hotels vragen er ook altijd naar, dit ivm calamiteiten. Mocht je de kamer slopen, dan kunnen ze in ieder geval deze kosten op je credit card zetten.

 

Amerika is erg gericht op de credit cards en je kan zelfs je pakje kauwgom er mee afrekenen. Pinnen kan er ook mee, maar daar betaal je dan weer extra voor. Wat een goede optie is, is om een cashback te vragen. In een aantal winkels zoals supermarkten is dit mogelijk. Dit is hetzelfde als bij ons vragen of je extra mag pinnen. Hierdoor reken je een hoger bedrag af en krijg je contanten terug en betaal je geen extra kosten. Heb je een nieuwe credit card zorg er dan voor dat als je in Amerika komt je eerst een keer moet pinnen. Hiermee bevestig je dat de kaart door de juiste persoon gebruikt is. Dit is niet altijd zo, maar het kan zijn dat hij blokkeert bij je eerste aankoop als je dit niet gedaan hebt.

 

Bankpassen zul je op wereld dekking moeten zetten. En daarna weer terug op Europa. Je kan hierbij vaak een periode aangeven dat hij wereld dekking moet hebben zodat hij na die periode weer automatisch op Europa gaat.

 

Is je bestedings bedrag op je credit card niet zo heel erg hoog of denk je er overheen te gaan? Stort dan voor of tijdens je vakantie al een extra bedrag op de rekening van je credit card. Los dus af voor je het hebt uitgegeven dit verhoogt je bestedings ruimte.


Extra Pinnen

Nog geen of niet genoeg cash in je portemonnee? Ga je pinnen bij een pin automaat, dan kost je het meestal een aantal $ extra aan commissie. Bij de Wal-mart kun je helaas niet meer extra pinnen.(Cash-Back) Maar bij de Price Chopper nog wel. Reken iets af en tijdens het afrekenen komt de vraag op de pin machine of je cash back wil, hier kun je zelf kiezen welk bedrag je extra wil. Vergeet dit bedrag dan ook niet aan te nemen van de kassa dame of heer.


Pin Automaten

Ook wel ATM machines genoemd. Dit staat voor Automatic Teller Machine. Je hebt ze in verschillende modellen. De modellen op de foto zie je vaak in hotels, restaurant, winkels, tankstations etc staan. Bij deze ben je vaak verplicht een fee te betalen. Dit is meestal tussen de $3 en $5.

Ook bij de bekende modellen zoals wij ze hebben rekenen ze weleens die fee. Je kan dan altijd nog annuleren en een bank verder kijken.

Waar moet ik op drukken?

Je voert je pinpas in net als thuis en wordt waarschijnlijk gevraagd welke taal je wil.

Daarna kies je voor Cash Withdrawl (geld opnemen).

Hierna krijg je de keuze voor Checking account(betaal rek.) of Savings(spaar rek.) account. Kies hier voor Checking. Hierna komen er een aantal bedragen te staan waar je uit kan kiezen. Vervolgens komt de vraag of je een bonnetje wil. Je pas komt terug en je geld en bonnetje volgen daarna.