San Francisco - Las Vegas

We kiezen er voor om op San Francisco te landen. We zijn er al een paar keer geweest en besluiten dit keer niet San Francisco in te gaan. We gaan de auto halen en hebben weer een midsize suv gehuurd. De Jeep Liberty beviel ons de vorige keer prima. Bij het verhuur bedrijf mogen we kiezen, maar de meneer zegt tegen ons, deze mag je ook meenemen hoor. En we zien de Nissan Pathfinder. Volgens mij is die iets groter dan Midsize. Hij ziet er prima uit en lekker ruim dus deze wordt het. We rijden meteen de stad uit en zoeken daar ons eerste hotel, zodat we de volgende ochtend niet in de spits van San Francisco zitten.

De volgende dag rijden we als eerste naar Lassen Vulcanic Park. We sluiten aan bij het visitor center en zijn al snel aan de beurt. We laten ons vertellen over het park en wat de beste uitzichtpunten van het park zijn. Helaas is het mooiste stuk gesloten in verband met werkzaamheden aan de weg. We besluiten om een hike te doen naar een mooie waterval. Het is een leuke wandeling door verschillende terreinen. Van bos tot open veld vol met gele bloemetjes. We komen haast niemand tegen en er heerst een lekkere stilte op wat vogels na.

Crater Lake

Crater Lake is de volgende bestemming, maar we stoppen eerst nog bij Klammath Falls en Annie Falls. We bekijken het kort en rijden snel door naar boven naar Crater Lake. Het wordt erg fris boven en op sommige plekken ligt nog gewoon sneeuw. Het Crater lake bevat alleen smelt water en regen water en is gewoon een gat onstaan door een uitbartsting van de vulkaan. Van oudsher zit er geen vis in. Er zit nu alleen een beetje zalm en forel in dat er in is geplaatst. Je mag er zelfs op vissen als je daar toestemming voor hebt. Zwemmen mag ook, maar alleen op 1 plaats.

Voor een mooi uitzicht op het lake kun je er een heel eind omheen.

Via Bend gaan we de hwy 26 op richting Mitchell. Vlak voor Mitchell zijn de Painted Hills. Van gehoord, dus moeten we dat maar eens gaan bekijken. Het park is niet heel groot, maar inderdaad wel heel mooi om te zien. We gaan het hogerop zoeken om een mooi uitzicht te krijgen.

We worden gewaarschuwd voor slangen, maar komen helaas niks tegen. Met de auto weer een stukje verder, daar weer tussen enorme rode rotsen gelopen met een heel raar oppervlak. Alsof het kruimels zijn. Het is ook erg zacht en je mag er dus ook niet op lopen.

Terug op de hwy26 gaan we richting John Day en slaan we linksaf de hwy19 in. We volgende de John Day River richting John Day Fossil Beds National Monument. We passeren Sheep Rock, Cathedral Rock en goose Rock. Het weer begint helaas wat tegen te zitten. Het wordt steeds donkerder. We doen de hike door de John Day Fossil Beds. Een erg leuke hike over smalle paadjes en bruggetjes. De rosten worden steeds groener en zelfs het water is groenig gekleurd. Heel apart om te zien. Pas op het eind komen we wat mensen tegen. We kijken wat rond en gaan terug ivm het komende onweer. Lijkt ons niet heel veilig daar.

 

We zoeken een hotel in Boise Idaho.

De volgende dag rijden we naar Twin Falls. Daarbij ligt het Shoshone Falls Park aan de Snake River. Zoals je hier op de foto ziet is het een prachtig aangezicht van een paar watervallen bij elkaar. Een klein stukje terug aan deze rivier heeft Evil Knievel een poging gewaagd om zichzelf over de canyon te schieten. Wat helaas niet gelukt is. Bij de watervallen hoort een heel park waar ook gezwommen wordt in de rivier. Er zijn hikes rondom te doen. Ofwel erg gezellig plekje om van alles en nog wat te kunnen doen.

Vanuit Twin Falls gaan we de volgende dag naar Craters of the Moon.

Ook een niet al te groot park, maar zeker wel indrukwekkend. Een heel stuk landshap met lava gesteente. Veel zwarte grond en gesmolten steen dat eruit ziet alsof het nog steeds zacht is. Er zijn een aantal hikes te doen dus we kiezen er weer een paar uit en gaan aan de wandel.

Er zijn een paar grote bergen waar je op kan, helaas moet je dat stuk wel zelf stijl omhoog lopen. Maar eenmaal boven is de beloning groot. Zeker leuk om geweest te zijn.

Via de hwy20 komen we aan in Idaho Falls. Weer watervallen.

Het is ook weer een klein dorpje, maar ziet er wel gezellig uit. We lopen even langs het water af naar de watervallen. Het weer is erg lekker.

 

De volgende dag zakken we de I15 af naar het zuiden richting Layton, dat is een klein plaatsje vlak boven Salt Lake City. Vrienden van ons wonen hier met hun 2 kinderen tijdelijk voor zijn werk. We komen mooi op tijd voor de BBQ. Haar ouders zijn er ook, dus het is een gezellige Hollandse bedoeling in Utah. De volgende dag gaan we wat leuks doen met zijn allen.

Timpanogos National Monument

We hebben besloten om naar Timpanogos National monument te gaan. Ok, nooit van gehoord, maar zal zeker wel leuk zijn. Bij aankomst wordt het duidelijk dat het gaat om druipgrotten. Leuk, maar ze schijnen hoog in de bergen te zijn en er is geen lift. We hebben een tour op een bepaalde tijd en moeten zorgen dat we dan boven op de berg zijn. Het pad naar boven is 2,5 kilometer lang en alleen maar stijl omhoog. Naar boven is ongeveer 1.5 uur lopen en naar benden een stuk korter. We lopen met zijn achten in een rustig tempo naar boven. In de grot krijg je de tour en is het ook een stuk frisser.

De volgende dag nemen we weer afscheid van onze vrienden en gaan op weg naar Capitol Reef. Maar eerst even langs Park City om wat te shoppen. Op weg naar Capitol Reef overnachten we nog in Richfield bij het BW Richfield Inn. Dan nu op weg naar Torrey, daar zou ook een BW hotel moeten zitten. Vanuit daar kunnen we het park doen. Tegenover ons hotel(BW Capitol Reef Resort) in Torrey zit een vaag restaurantje maar volgens het hotel zou het erg goed moeten zijn. We hebben daar inderdaad erg lekker gegeten. Don't judge a book by it's cover is hier wel op zijn plaats.

De volgende dag gaan we weer het park door op zoek naar nog meer mooie rode rotsen. We hebben de Capitol Gorge op het oog en rijden die kant op.

Een gorge is een soort slot canyon, maar dan wat breder. Een water weg tussen hoge stijle wanden. Deze staat in de meeste gevallen droog en kun je er een mooie wandeling doorheen maken. Op de kaart staat dat er een stukje verder Tanks moeten zijn. Een soort wateropslag door de natuur gemaakt. We moeten daarvoor een heel stuk omhoog klimmen om er te komen. Boven aangekomen staat er inderdaad flink wat water in twee diepen kuilen.

We zijn weer op weg verder naar het zuiden.

Deze weg is super mooi, je kijkt je ogen uit naar alles wat er te zien is. De kleuren, de vormgen en de uitzichten. Super mooi.

Het park is enorm groot en te groot voor onze tijd. Hier komen we nog wel eens terug. We rijden richting Cedar Breaks en onderweg komen we geweldige uitzichten tegen. Op een punt komt je vlak langs Bryce Canyon en ook hier herken je Bryce al een beetje. Vanaf boven op de berg waar je overheen rijdt kun je in de verte Zion zien liggen, althans dat staat op het bordje dat als je die kant op kijkt je Zion ziet.

Cedar Breaks ligt heel hoog en geeft je een mooie blik op een soort van mini Bryce Canyon. Er wordt zelfs gewaarschuwd voor ijlen lucht en dat je voorzichtig moet zijn. Sommige mensen kunnen daar last van krijgen. Je bevindt je op 10.350 feet. Wij merkten er maar weinig van. Bryce is al een van mijn favorieten parken, dus dit was ook weer genieten. Een prachtig uitzicht over de canyon.

Coral Pink Sand Dunes

Onze volgende stop, de Coral Pink Sand Dunes. Een klein stukje zand duinen in de middle of nowhere. Dit ligt in de buurt van Kanab, voor vele wel een bekende plaats. Er is een grote zand duin heuvel en we gaan er voor om deze te beklimmen. Met elke stap zak je 50% weer terug naar beneden. Een zware klim, maar weer met een mooi uitzicht over de duinen. Er wordt met Quads en buggies over de duinen gereden. Dat wil ik ook! Dus we zoeken bij het visitor center uit waar we dat kunnen doen. We vinden de mensen vlakbij en wachten tot ze terug komen van de vorige tour. We worden voorbereid en gaan op pad met flinke quads. Ik geloof dat we ruim 2 uur gereden hebben. Echt waar voor je geld.

Onze volgende stop is intussen bekend terrein voor ons. Via het spel MyVegas hebben we gratis overnachtingen en wat gratis buffetten kunnen regelen. Hoe je dit doet leg ik hier uit.

Een fontein show zit altijd in de planning, overdag, maar ook 's avonds een keer.

De vulkaan uitbarsting van Mirage bekijken we vanuit onze gratis Mirage hotel kamer. 

De Treasure Island show zien we vanaf de strip. Een leuke piraten show.

We kijken de serie Pawn Stars op History channel regelmatig. Deze pawn shop zit in Las Vegas, dus we gaan even kijken of de sterren van de serie aanwezig zijn. Er staat een rij buiten en we sluiten aan. Het is enorm warm en staan precies in de zon. We krijgen te horen dat ze met een opname bezig zijn en dat er niemand binnen mag tot ze klaar zijn. We wachten en wachten nog even. Uiteindelijk na een dik uur mogen we naar binnen, maar de sterren zijn intussen al gevlucht. Aan de andere kant snap ik dat ook wel, die mensen komen niet meer aan werk toe als ze alleen maar met iedereen op de foto moeten. De winkel loopt al snel vol met mensen die komen snuffelen en hopen op een glimps van Chumlee.

Ook deze keer maken we een stop bij de Pinball Hall of fame.

Deze zit op 1610 East Tropicana Ave. 

Hier staan meer dan honderd flipperkasten waar je op kan spelen. 

Van de hele oude flipperkasten tot de allernieuwste moderne flipperkasten staan hier opgesteld. De eigenaar loopt zelf wat rond en knutselt wat aan de kasten. Erg leuk om een uurtje rond te hangen.

Ook gaan we langs Fremont street. Het oude Las Vegas.

Een beetje vergane glorie, maar dat tegenwoordig ook al weer met nieuwe attracties er weer bovenop probeert te komen.

Er is ook altijd wel wat te doen qua artiesten. En uiteraard is het video plafond altijd actief. Dan worden alle lampen van de casino's gedoofd en wordt er een video met muziek begeleiding gedraaid op het plafond. Hierdoor staat iedereen lekker omhoog te kijken.

De zakkenrollers schijnen hier ook raad mee te weten. Gelukkig nog nooit gehad of gezien.

Vanuit onze lift waar geen etage 13 te bereiken is. Iedereen die op de 14e zit, zit dus eigenlijk op 13.
Vanuit onze lift waar geen etage 13 te bereiken is. Iedereen die op de 14e zit, zit dus eigenlijk op 13.