Auto en camper huur

Visitor Toll Pass

Florida krijgt te veel klachten over de verhuurbedrijven die hun klanten te veel in rekening brengen voor de tolwegen. Florida komt nu met een eigen systeem waarbij de Florida bezoeker de normale kosten betaald voor een tolweg. Het is nog in een testfase (1mei - 31 juli), maar men heeft goede hoop dat het zal doorzetten. Het kan nu nog alleen bij ophalen en afleveren op Orlando airport. 
Klik hier voor de website.


Alamo Skip The Counter

Als je rechtstreeks of via een tussenpersoon huurt bij Alamo, dan kun je gebruik maken van hun service:

"Skip The Counter". Hiermee omzijl je alle lastige vragen over verzekeringen etc. Je loopt dan rechtstreeks naar de garage waar de auto's staan.

Klik hier hoe dat werkt.


ANWB

Neem uw eigen anwb pas mee als u naar Amerika gaat. Bij de anwb van Amerika, de triple A (AAA), Kun je op vertoon van je pas een aantal wegenkaarten gratis krijgen. Zoek op uw route de triple A zaken op zodat u er langs kunt gaan om nieuwe kaarten te halen.

 

Bij veel restaurants en hotels krijg je korting als je deze pas laat zien. In Amerika kennen ze het logo rechts onderin waarop staat "Show your card". Dit logo vind ja dan vaak op de deur van het hotel of restaurant.


Ook voor pech hulp kun je met je ANWB pas terecht bij de AAA.

Voor de volgende diensten komen ze je helpen op vertoon van je ANWB pas.

 • Slepen van je auto van minimaal 3 mijl naar de dichtstbijzijnde garage of verhuur lokatie. Is de benodigde afstand groter dan zijn deze kosten voor jou.
 • Los trekken van een vastgelopen voertuig uit het zand indien deze via een normale weg bereikt kan worden. Als meer mensen of apparatuur nodig is zullen deze kosten voor jou zijn.
 • Lege accu opstarten en kleine tijdelijke aanpassingen.
 • Lekke band, inclusief het wisselen van de band indien er een bruikbare reserve band aanwezig is.
 • Brandstof om je op weg te helpen naar het dichtstbijzijnde pompstation. De benzine kunnen ze in rekening brengen.
 • Buitensluiten of sleutelservice. Als je sleutel gebroken, verloren of gestolen is helpen ze door een slotenmaker te laten komen tot een bedrag van $50. Voorrijdkosten zijn niet inclusief.

Hulp nodig?
Bel 1-800-222-4357 voor USA en Canada. Zet dit nummer in je telefoon.


Rijbewijs.

Een Nederlands B rijbewijs volstaat om in Amerika te mogen rijden. Zelfs niet al te grote campers krijg je mee met je B rijbewijs. Je hoeft dus niet per se een internationaal rijbewijs te gaan kopen van €18,95 dat maar 1 jaar geldig is. Het is ook alleen een vertaling en geen vervanging. Op de ANWB website wordt het aangehaald als "verstandig" om te hebben. Maar zij zijn dan ook de enige die het verkopen. En dus hebben zij er baat bij om deze aan te prijzen. Daarom zullen ze niet zeggen dat het niet nodig is. Maar in Amerika hoef je hem niet te hebben.


Sirius XM

Sommige huur auto's beschikken over de mogelijkheid om satelliet radio te ontvangen. Soms werkt dit al in de auto, maar soms ook niet. Dit ontvang je namelijk in de vorm van een abonnement. Kijk evt bij de keuze van huur auto of er satelliet radio in zit. Dan zou er "Sirius XM" ergens op moeten staan. Als de auto dit heeft heb je nl overal bereik van prima radio zenders. Zelfs in the middle of nowhere.

Maar SiriusXM biedt mensen de mogelijkheid om een proefperiode aan te gaan van 2 maanden. Dit is meestal genoeg voor je vakantie.

Zoek op de autoradio het Sirius kanaal 0 en noteer je radio ID. Vind je die niet noteer dan het chassis nummer van de auto (vin nummer). Dit staat vaak onder de barcode onder je voorruit. Ga naar de website van SiriusXM en vraag deze proefperiode aan. Zet de radio weer op een ander kanaal en wacht tot de muziek begint te spelen. Enjoy!

Dit is niet altijd mogelijk.

De proefperiode van die auto is al verbruikt of het verhuurbedrijf heeft deze mogelijkheid uitgeschakeld zodat ze dit kunnen aanbieden tegen betaling.


Auto Huren

In veel gevallen zul je een auto huren als je naar Amerika gaat. Een auto huren gaat niet zonder credit card. Voor hun zekerheid zul je een geldige credit card moeten laten zien. Dit hebben ze nodig zodat ze jou credit card kunnen leeghalen als je de auto niet meer terug brengt of in de prak rijdt. Meestal reserveren ze een bepaald bedrag op je credit card. Deze reservering zal na het retour brengen van de auto weer verdwijnen. Als je een vervoermiddel huurt vanuit Europa of vermeld dat je uit Europa komt zal er altijd genoeg aan verzekeringen standaard bij zitten. Dit is een verplichting die de Europese Unie heeft vastgesteld. Hierdoor kun je bij het ophalen van de auto bij de desk ter plaatsen alle aanbiedingen die ze je doen afslaan. 

Ben je onder de 25 jaar zul je een extra bedrag moeten betalen (under age fee). 

Drop of Fee

Als je de auto op een ander vliegveld (in een andere staat) achterlaat dan waar je hem opgehaald hebt dan kun je te maken krijgen met drop-off kosten. Soms is het het waard om deze te betalen om zo de perfecte reis te kunnen maken. Wellicht is het soms beter om hem weer terug te brengen om deze kosten uit te sparen.
Zie hier voor meer info over drop of fee

 

Na je koffer opgehaald te hebben volg je de bordjes naar de "rental cars". Vaak staan hier busjes die je naar het verhuurbedrijf brengen. Op sommige vliegvelden zijn de verhuurbedrijven op dezelfde lokatie. Als je een vervoermiddel huurt vanuit Europa zal er altijd genoeg aan verzekeringen standaard bij zitten en kun je bij de desk ter plaatsen alle aanbiedingen die ze je doen afslaan. Ze zullen het altijd proberen om je iets aan te smeren. Meer verzekeringen of een upgrade van auto. De upgrade kost dan bijv. $11 dollar meer, maar let op, dit is per dag. Dus ga je 3 weken komt dat op $220. (20 dagen).
Tanken

Ook vragen ze je of je de benzine pre paid wil afrekenen. Ofwel, dan mag je hem leeg inleveren en betaal je hen een volle tank vooraf. Dit is niet aan te raden aangezien zij een belachelijk hoog bedrag in rekening brengen en jij de auto meestal nooit helemaal leeg kan rijden. Tank hem bij je laatste hotel in de buurt af en rijdt dan naar het vliegveld. Tenzij dat echt ver is. Tank dan 15-20 minuten voor aankomst. Houd er rekening mee dat de tank stations vlakbij de vliegvelden twee keer zo duur zijn.
Het beetje benzine dat jij er dan nog uit rijdt zullen zij niet zien.

 

Additional Driver
Wil je een tweede bestuurder kunnen laten rijden zul je deze als "additional driver" op het contract moeten laten zetten. Hiervoor betaal je een extra bedrag per dag voor. Dit is voor veel verhuurbedrijven verschillend. In Californië is een tweede bestuurder altijd inclusief. Dit is bij wet geregeld. Voor de staten Indiana, Iowa,
New-York, Texas, Utah, Nevada, Oregon, Illinois, Wisconsin en Missouri is bij wet geregeld dat een echtgenoot gratis mag optreden als tweede bestuurder. Tenzij onder de 25 jaar. In New-York geldt wel dat het bij wet nooit meer mag kosten dan $3 per dag. In Nevada is ook zo'n max bedrag, maar dat wordt wel elk jaar herzien op basis van inflatie.


Drop of Fee

Indien je een flinke trip maakt en je auto het liefst een aantal staten verder weer in wil leveren, dan krijg je soms te maken met "drop of fee" of "one-way fee". De verhuurbedrijven brengen deze kosten in rekening zodat zij de auto terug kunnen halen. Ook al is de kans aanwezig dat een andere huurder hem weer terug brengt of een deel daarvan en waarschijnlijk ook deze kosten betaalt. :(

 

Je kunt deze kosten verminderen door je huurauto op een bepaalde plaats in te leveren en direct weer een andere auto te huren. Je moet dan even met de website waar je hem wil gaan huren spelen om te zien tot aan welke plaats je geen drop of fee hebt. Om vervolgens een nieuwe huur periode aan te vragen. Bijvoorbeeld: Je wil de route 66 gaan rijden, maar je krijgt bij veel websites een drop of fee van €600-€1000 te zien. In onderstaand kaartje haal ik de auto op in Chicago en lever hem weer in in Flagstaff. Als ik dit invul bij een verhuur website krijg ik geen drop of fee te zien. Als ik vervolgens een nieuwe zoekoptie doe vanaf Flagstaff naar Los Angeles, krijg ik ook geen drop of fee te zien. Nu huur ik dus twee keer een auto in 1 en dezelfde trip, maar dan zonder drop of fee. Enige nadeel is dat je vooraf moet weten wanneer je (in dit voorbeeld) in Flagstaff bent en dat het een beetje tijd kost. Maar een besparing van €600-€1000 is het al snel waard.Auto uitkiezen

Na de balie mag je wellicht een auto gaan uitkiezen. Let hierbij dan op schade die er eventueel al op zit en laat dit noteren door een medewerker of doe het zelf op het daarvoor bestemde formulier en laat dit formulier zien bij het uitrijden. Loop even een rondje om de auto en maak evt foto's van de schade. Dan kunnen ze achteraf geen schuld bij jou leggen. Tenzij je zelf meer schade rijdt uiteraard. Check ook de banden op lucht, beschadigingen en spijkers.
Kies verder gewoon een auto die je mooi vind of die lekker en of hoog zit. Kijk of de achterste ramen geblindeerd zijn zodat de koffers niet direct in het zicht liggen. Soms zit er een mp3 of usb aansluiting in de middenconsole. 4 Wiel aandrijving of niet? Navigatie zit er meestal niet standaard in maar je kan geluk hebben.

Soms is een 12volt aansluiting in de kofferruimte achterin aanwezig, deze is handig voor een elektrische koelbox of om daar apparaten (iPad, telefoons, camera accu's etc) te laden tijdens de rit. Dus check de hele rij auto's voor deze opties als je mag kiezen.

Als je de auto terug brengt naar het verhuurbedrijf zul je vlakbij het vliegveld de bordjes "Rental car return" tegen komen. Deze volg je naar het juiste verhuurbedrijf, dat aangegeven wordt met hun naam en logo. Het is uiteraard ook mogelijk om dit vooraf uit te zoeken waar je moet zijn en dit in je navigatie te zetten.


Bij het kiezen van een categorie houd er dan rekening mee dat per persoon ook een koffer en handbagage mee moet. Met twee personen waarbij je niet veel rondrijdt is een compact car prima. Waarbij je een koffer op de achterbank kwijt kan. Wil je meer rondreizen waarbij de auto ook volgeladen ergens op een parkeer plek moet staan kies dan voor een midsize suv, hier kunnen altijd de koffers en tassen allemaal achterin. Bij de meeste midsize suv's zijn de achter en zij ruiten geblindeerd. En ligt het dus minder in het zicht. Ga je met 4 personen, dan raad ik aan om een minivan te huren. Dit is geen bus, maar bijvoorbeeld een Toyota Sienna.

 


Camper

Een camper te groot, maar wel liever op campings overnachten. Neem dan een camper van wicked campers. Deze zijn net iets kleiner maar hebben wel een bed achterin of op het dak en veel opberg ruimte.

Ideaal om toch lekker met de camper onderweg te zijn, maar niet de lasten van zo'n grote lompe wagen. 

Ze komen in verschillende kleuren die lekker opvallen. Op te halen in Los Angeles USA, Calgary, Vancouver of Montreal Canada.


Wil je graag met de camper/RV Amerika verkennen? Bereid je dan goed voor. Er komt van alles bij kijken.

 

Waar moet je allemaal rekening mee houden?

 

 • Zoek vooraf de evt campings op en zet deze in je navigatie of noteer de adressen.
 • Het gebruik van een navigatie systeem helpt erg als je met zo'n gevaarte rijdt. Zekers als je ergens fout rijdt en niet makkelijk kan keren.
 • Na een vlucht dien je altijd een nachtrust gehad te hebben voor je een camper mag besturen. Dus haal hem pas op dag 2 op.
 • Bij het ophalen krijg je instructies over hoe de camper werkt, vaak met een videofilm.
 • Controleer bij het ophalen de hele camper op de werking van alle onderdelen. Maar ook op schades en laat dit allemaal noteren zodat je achteraf er geen problemen mee krijgt.
 • Rijden met een camper is voor sommigen al een uitdaging, laat staan parkeren. Laat je passagier uitstappen en draai de ramen open en communiceer bij het parkeren om geen schade aan te brengen. Oefen dit evt bij het verhuurbedrijf.
 • Neem evt tools mee die je op een camping ook bij hebt. Bijv. Lamp, schijnwerper of een zakmes. (zakmes mag niet in handbagage)
 • In de hete zomermaanden is het verboden om met een camper door Death Valley te rijden. Houd hier rekening mee in de planning.
 • In de wintermaanden zouden de waterleidingen van de camper kunnen bevriezen. Beter om dan campings te zoeken die hier op voorbereid zijn met isolatie plaatsen.
 • Wild camperen is gebonden aan regels. In nationale bossen mag je wild camperen, maar in de national parken weer niet. Hier zijn vaak campings net buiten het park voor geregeld. In het hoogseizoen erg snel vol. Wellicht vooraf boeken. Je mag wel het nationale park in rijden en bezichtigen.
 • Veel campings zijn ook 's nachts bereikbaar. Je moet je dan zelf registreren en een plaatsje zoeken. Vaak hangt er een briefje met beschikbare plaatsen.
 • Bij veel campings staan registratie huisjes. Hier registreer je jezelf ook. Je doet het juiste bedrag in één van de aanwezige enveloppen en scheurt "jouw" deel er vanaf. De enveloppe gaat in een daarvoor bestemde bak. Jouw deel leg je zichtbaar onder je voorruit. Indien je de plek tijdelijk verlaat kun je jouw deel aan een paaltje hangen bij je plek om het gereserveerd te houden.
 • Ga je weer rijden, zorg dan dat je vloeistoffen (benzine en schoon water) zijn bijgevuld en je afval water geloosd is. 
 • Op veel campings zijn vaste BBQ's aanwezig, maar ook kampvuur plekken. Aanmaken kan met oud papier dat gratis hiervoor te verkrijgen is bij de lokale supermarkt.
 • Je kleding kun je vaak ook wassen op de camping bij de wasserette. Voor een paar dollar zijn ze weer fris en fruitig.

Camper instructie video

Hiernaast een informatie filmpje over hoe je met een camper te werk gaat. Deze uitleg krijg je ter plaatsen ook. Bekijk hem hier en mocht je vragen hebben neem deze mee naar de verhuurder. Zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.Reizen met de auto of Camper

Camper of Auto?

Is reizen met de camper goedkoper dan met de auto? Nee en ja. Het hangt van een aantal factoren af. Hoe reis je, met wie en wat zijn je eisen?
- Reis je met een gezelschap waarbij je indien je met een auto reist twee kamers moet boeken in het hotel? Dan kan een camper al voordeliger zijn. Je kan uiteraard ook een double queen kamer boeken als je het niet erg vind om bij elkaar op de kamer te liggen voor 20 nachten. Genieten van snurken en flatulentie.
- Reis je met de auto en ga je alsnog kamperen met een tentje ben je denk ik het voordeligst uit.

- Ga je van luxe hotel naar nog luxer hotel in je dikke fullsize suv en eet je elke dag in top restaurants? Tja dan zal dat zeker wel wat duurder uit komen dan een camper reis waarbij je zelf kookt.

Er is dus niet een eenduidig antwoord. Je hebt het zelf een beetje in de hand in welke combinatie je graag wil reizen en of je dat budget te besteden hebt of niet.


Voordelen auto

 • Parkeren makkelijker
 • Zuiniger in gebruik
 • Rijdt fijner in grote drukke stad
 • Rijdt sneller
 • De luxe van hotel
 • Altijd uit eten, of is dat een nadeel?
 • Makkelijker handelbaar
 • Goedkoper indien je reist met 2
 • Na de vlucht direct rijden mogelijk

Nadelen auto

 • Met 5+ personen wat krap
 • Leeft uit je koffer
 • Koffers in en uit sjouwen
 • Onderweg openbare toilet gebruiken
 • Geen eigen eten maken
 • Kosten van uit eten

voordelen camper

 • Als je toch al van kamperen houdt
 • Camping leuk voor kinderen
 • Altijd je keuken bij je
 • Altijd je wc bij, maar ook de geur
 • Leeft niet uit je koffer
 • Kids hebben bewegings vrijheid
 • In je pyjama ontbijten

nadelen camper

 • Trager met rijden
 • Parkeer probleem (in grote stad)
 • Tanks legen en vullen
 • Hoger verbruik benzine
 • Hogere huur prijs
 • Niet alle wegen toegankelijk
 • Ver vooruit campings boeken
 • smiddags al op camping zijn anders is het al vol 
 • 1 hotel overnachting verplicht voor ophalen camper na een vlucht.
 • Kleine badkamer./wc die je zelf dient te onderhouden op je vakantie.
 • Extra pakket huren voor apparatuur en service etc.
 • Met 2 stellen heb je niet veel privacy, in hotel heb je een eigen kamer.


Camper plaats bij Wal Mart

De oprichter van Wal Mart was een camper liefhebber. Hij vond het soms wat lastig om buiten het seizoen als veel campings gesloten waren een plaats te vinden om te overnachten. Je kan natuurlijk niet zomaar overal je camper neer zetten en de BBQ aanmaken.

Hij besloot daarom dat campers maximaal 1 nacht op de parkeer plaats van de Wal Mart mogen staan. Zo zorgt hij er voor dat er ineens veel meer plaatsen kwamen om buiten het seizoen te kunnen overnachten. Het is nu zelfs zo ver dat er een app voor is om te zien waar de Wal Marts zitten en welke het toestaan om een nachtje te blijven.
Klik hier of op de foto voor de website.
Klik hier voor de app store .


Camper Dump plaatsen

Via deze app kun je makkelijk de plaatsen vinden waar je de water tanks van de camper kan legen en vullen.

Klik hier of op de foto voor de website.

Klik hier voor de app store .