Arizona - New Mexico

Helaas zit onze vakantie er weer op. Wij waren van 9 juni tm 30 juni op bovenstaande route. Ik ga nu langzamerhand beginnen met het opbouwen van onze belevenissen.
De foto's staan intussen al op onze foto pagina van Flickr. Klik hieronder op de knop om de foto's te bekijken.


Phoenix here we come.
Onze auto kwam van Europcar die we bij Advantage car rental op moesten halen. Daar aan de balie het papierwerk afgehandeld en door naar de garage. Hier kregen we een sleutel ipv uitkiezen.
Uiteraard eerst even kijken of de wagen voldeed anders kunnen we altijd nog gaan vragen om een andere. We kregen de Hyundai Tucson. Prima midsize suv.


Aangzien we op 9 juni laat aan zouden komen en rekening houdend met het nog op moeten halen van de auto. Hebben we het eerste hotel vooraf al geboekt. Ivm de gebruikelijke jetlag kozen we voor een hotel net buiten de stad zodat we de volgende dag gelijk op weg konden en niet in een file terecht zouden komen.

We zaten in het Best Western Apache Junction inn.
Smorgens een lekker ontbijtje genuttigd en daarna wat boodschappen gedaan. De trip kan beginnen.


We rijden op 10 juni richting Roosevelt via de Apache Trail en komen langs een ghost town genaamd "Goldfield". Het is nog heel vroeg en er is bijna niemand. Alles is nog gesloten, maar dat geeft wel de ruimte voor foto's zonder vreemde.

We wandelen door het verlaten dorpje, waar  normaal gesproken de cowboys lopen. De Bank, Jail, Saloon en zelfs het Bordeel is aanwezig. Het is prachtig onderhouden. Hierna rijden we tussen de heuvels gevuld met hoge cactussen door naar Globe. We hebben nog wel wat tijd over gaan zoeken naar een Best Western op weg naar Tucson.
We vinden BW InnSuites Tucson Foothills Hotel & Suites


Op 11 juni gaan we op pad om nog meer cactussen te gaan bekijken. Er zijn twee Saguaro (Spreek uit: Sa Waaro) parken bij Tuscon. Oost en West. We doen eerst west.

Hier vinden we nog hogere en grotere dan we eerder op de heuvels zagen. Het oostelijke park is mooi, maar wat minder in vele opzichten zoals hoeveelheid en grootte van de cactussen.


Op de ochtend van 12 juni gaan we op weg naar Sabino Canyon. We gaan goed voorbereid op stap aangezien we de hike naar de Seven Falls willen maken.

Vol bepakt gaan we bij het visitor center wat info inwinnen. Daar wordt ons verteld dat door de lange droogte er geen water in de falls te vinden is. En het dus de zware hike niet waard is.

Plan B ging van kracht. Dit was het treintje nemen naar boven. Deze reed op en neer naar boven en je kon op verschillende plaatsen uitstappen en weer instappen. Wij lieten ons helemaal naar boven rijden en vanuit daar liepen wij door de prachtige canyon naar beneden. Ongeveer op de helft pakten we het volgende treintje verder naar beneden. Helaas rijdt dit treintje niet meer vanaf 1 juli 2018. Het bus systeem van de gemeente Tucson heeft dit overgenomen.


Na Sabino Canyon besluiten we Mt Lemmon op te rijden. Dit zou een mooie rit zijn en een geweldig uitzicht over de stad Tucson volgens tipgevers. Niets te veel gezegd. Een mooie weg de hoogte in. Bovenop de berg, zo'n 2700 meter hoog, is een klein dorpje. Daar is het tijd voor een lunch bij The Sawmill Run en wat wifi verkeer richting huis. Het uitzicht vanaf de berg is prachtig. Je kan in de verte zelfs het Airplane Boneyard zien. 


De volgende dag vertrekken we richting Chiricahua national monument. We nemen wel een enorme omweg om via Tombstone te rijden. Dit is een cowboy stadje / Straat. Zeker leuk om even doorheen te lopen. Wij waren er redelijk vroeg en was er nog niet veel open en of te doen.


Ivm tijd slaan we Bisbee, ook een cowboy dorpje, toch maar over voor de echt belangrijke zaken. Via de Davis road rijden we richting Chiricahua national monument. Volgens kenners was de Echo Trail een aanrader en dus gaan we op pad en lopen de echo trail een eind op. Tot vlak na de grotto's. Het lijkt een beetje iets weg te hebben van Bryce, maar dan zonder rode steen. Veel mooie vergezichten en rotsformaties. Geen moeilijke trail en zeker de moeite waard.


Na Chiricahua NM rijden we richting Wilcox. Eventueel om daar te verblijven.

Maar daar aangekomen viel het een beetje tegen en besluiten we door te rijden en onderweg wel te kijken hoe ver we komen richting Carlsbad. 


Rijdend van Wilcox richting Deming worden we dmv borden verteld wat we moeten doen bij een zandstorm. Het zicht kan dan heel slecht en gevaarlijk worden. Je ziet onderweg veel kleine zand tornadotjes. In Deming aangekomen wordt het plots toch echt serieus en gaan we de weg af en gaan wat eten om de storm af te wachten. Daar besluiten we om in Deming te overnachten bij Best Western.


De volgende dag rijden we vanuit Deming naar White Sands National Monument. Daar rijden we tussen de bergen met zand. Klimmen 5 stappen en zakken weer 3 naar beneden om uiteindelijk op een van de vele toppen te geraken voor een mooi uitzicht. Er zijn hikes, maar door de wind bestaat er geen pad dat je kunt volgen, en wordt je aangeraden om goed om je heen te kijken en te allen tijden je oriëntatie te weten. Zo apart om in deze duinen te lopen zonder zee.


Na het prachtige White Sands National Monument halen we het zand uit de schoenen en rijden we richting El Paso wat net in Texas ligt. Hier verblijven we in Best Western Sunland Park Inn.
Uiteraard gaan we even shoppen in de outlet mall.

Vanuit El Paso rijden we richting Carlsbad. Onderweg passeren we Guadalupe Mountains NP. Deze zien er ook indrukwekkend uit. We gaan de weg af en bezoeken het visitors centre en bekijken de film over dit park. Na de film besluiten we om niet verder het park in te gaan om de planning van die dag niet in de war te schoppen.

We rijden de 62 verder af richting Carlsbad.
Bij Whites City slaan we af naar de Carlsbad Caverns. Bij het visitors centre bereiden we ons voor op de wandeling door de grotten. Het zou er flink wat frisser zijn dan buiten. Dus vesten mee en wat water en snacks. 

Je kan lopend of met de lift naar beneden en naar boven. Of je kan lopend naar beneden en met de lift naar boven. Die laatste optie kiezen wij en lopen naar de ingang van de grot. Alwaar een serieuze stank je tegemoet komt van de vleermuizen stront. Eenmaal door de opening verdwijnt de geur, en kom je in de grote grot.

De kou valt reuze mee, zeker ook omdat je zelf al warm wordt van de wandeling. Het is een mooi aangelegd pad dat bijna alleen maar afloopt naar beneden. Je zakt langzaam af door de grotten en verbaasd je over de druipstenen. Je kunt ook nog kiezen voor een korte of lange hike. Ze komen beide uit bij de lift die je weer naar boven brengt.

Bisti Badlands
Een prachtig maanlandschap. Niemand te bekennen. Een waar paradijs om te verdwalen met alle gevolgen van dien. Op pad met een berg water, meusli repen en een GPS. 
Parkeren doe je op: N36º 15.552 W108º 15.103
Daar schrijf je jezelf in en bij terug komt weer uit. Dit wordt gecontroleerd zodat men weet wie er mogelijk nog ergens rond wandeld. Klik op de foto en op de foto's hieronder om de lokatie te zien in Google Maps. Onderweg kom je allerlei gekke rotsen tegen die je allemaal een naam kan geven. Maar dit zijn een paar van de gekste.

Bisti Badlands

N36° 15' 55.776' W108° 13' 44.354'

Bisti Badlands

N36° 16' 06.776' W108° 12' 47.854'

Bisti Badlands

N36° 16' 02.576' W108° 13' 25.754'

N36° 15' 55.976' W108° 13' 41.354'Hieronder staat de planning die we vooraf gemaakt hebben.

 

Zaterdag

09-06

AMS - PHX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zondag

10-06

Phoenix - Globe

 

Sabino Canyon

181

 

 

Apache Trail hwy88

 

 

 

maandag

11-06

Globe - Tuscon

 Seven Falls

 

171

 

 

 

 

 

 

dinsdag

12-06

Tuscon

Saguaro NP / East

Old Town

 

 

 

 

 

 

 

woensdag

13-06

Tuscon - Willcox

Chiricahua

 

276

 

 

Via Tombstone (cowboy stadje)

 

 

 

donderdag

14-06

Willcox -Silver City

Catwalk Recreation Area

 

311

 

 

 

 

 

 

vrijdag

15-06

Silver City - Las Cruces

City of Rocks SP

 

181

 

 

 

 

 

 

zaterdag

16-06

Las Cruces - El Paso

 

 

60

 

 

 

 

 

 

zondag

17-06

El Paso- Carlsbad

Carlsbad Caverns

 

271

 

 

Via El Paso???

 

 

 

maandag

18-06

Carlsbad - Alamogordo

White Sands NM

 

236

 

 

Via Roswell??? (tourist Trap?)

 

 

 

dinsdag

19-06

Alamogordo - Socorro

 

 

214

 

 

 

 

 

 

woensdag

20-06

Socorro - ABQ

Sandia Peak Tramway

Old Town

124

 

 

 

Mezel mods Pinball

 

 

donderdag

21-06

ABQ - Santa Fe

Palace de Governors

Railyard

104

 

 

 

Kasha-Katuwe-TR NM

DeVargas Mall (Gratis Parking, 5 min van Centrum

 

vrijdag

22-06

Santa-Fe -Gallup

Pyramid Rock

Red Rock Park

320

 

 

 

 

 

 

zaterdag

23-06

Gallup - Farmington

Bisti Badlands

 

179

 

 

 

 

 

 

zondag

24-06

Farmington - MV

Raplee Ridge

Gooseneck SP

241

 

 

Via Mexican Hat

Moki Dugway

 

 

maandag

25-06

MV - Holbrook

Canyon de Chelly

Petrified Forrest

314

 

 

 

Wild Cat trail

 

 

dinsdag

26-06

Holbrook - Tuba City

Blue Canyon

 

262

 

 

 

 

 

 

woensdag

27-06

Tuba City - Sedona

Boynton Canyon

 

172

 

 

 

 

 

 

donderdag

28-06

Sedona - Phoenix

Watson Lake / Granite Dells

 

188

 

 

 

 

 

 

vrijdag

29-06

Phoenix

Arizona Mills Mall

 

0

 

 

Tonto Natural Bridge

 

 

 

zaterdag

30-06

PHX - AMS

 

 

0

 

 

 

 

 

 

zondag

01-07

Thuis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3805