Chicago - Detroit

Zeer hoogst waarschijnlijk wordt deze regio onze volgende road trip. Dit rondje is de eerste opzet en kan dus nog aan alle kanten aangepast worden. En dat zal ook wel gebeuren.
Heb je tips voor ons, missen we iets in dit rondje?
Goede restaurants, uitzichtpunten, watervallen, scenic routes of evenementen etc..
Laat het ons weten door een email of door hieronder een berichtje achter te laten.

Verkregen tips:


Commentaren: 2
 • #2

  Hennie (zaterdag, 02 februari 2019 14:49)

  Hi Christian en Angelique,
  Allereerst super mooie site hebben jullie! Net als jullie gaan wij regelmatig naar de USA. In 2014 en 2017 waren wij in Detroit. Dit jaar hebben wij Rt66 in de planning :-)
  Anyway, tips voor Detroit want wat vind ik dat een gave stad. Wij verbleven beide keren in Dearborn. In Windsor zijn we ook geweest maar vond daar niet heel veel aan, behalve een mooie view op Detroit natuurlijk. Een tip voor een restaurant in Dearborn is Ford's Garage, https://www.fordsgarageusa.com/, een hele leuke tent en heerlijk gegeten. De Canadese Tim Horton’s is hier ook te vinden. In Dearborn het niet te missen Henry Ford museum (echt een aanrader), Down Town Detroit, Ford Piquette Plant museum (super!), Heidelberg project, Motown Museum, Riverfront, Michigan Central Station, Uniroyal Giant Tire, Packard Plant. En gewoon lekker rondrijden door de buurten. Je komt heel veel verlaten wijken tegen, heel apart. Highlight vonden wij de Urban tour met Jesse Welter (fotograaf) http://parkercreative.us, de tour kun je boeken via http://motorcityphotoworkshops.com/detroit-urbex-tours/ je moet wel al ver van tevoren boeken als je een plek wilt hebben. De tour duurt in principe 4 uur maar Jesse geeft je zoveel tijd en laat extra plekken zien dat de tour bijna 8 uur duurde. Hij bracht ons naar een verlaten fabriek, kerk en school. Fotografie is de grootste hobby van mijn man dus die kon daar totaal los gaan :-) Op Instagram zet mijn man ook foto’s van onze vakanties, hij is te vinden als turnpikecruiser67. Rt 66 zal daar ook opgezet worden ;-)
  Chicago een hele leuke stad, zoveel te zien en te doen. Wij hebben een fiets gehuurd en hebben ons zo en ook veel met de benenwagen verplaatst door de stad. Boottochtje is ook een aanrader. Buiten Downtown; Het graf van Al Capone Mount Carmel Cemetery, 1400 South Wolf Road, Hillside, IL en hier kun je ook het graf van The Italian Bride (https://www.americanhauntingsink.com/bride ) vinden. Huis in Chicago waar hij heeft gewoond, 7244 South Prairie Avenue, http://www.myalcaponemuseum.com/id166.htm.
  Vlakbij Chicago ligt het plaatsje Gary waar je het geboortehuis van Michael Jackson kunt vinden, 2300 Jackson Street.
  Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.
  Groetjes, Hennie

 • #1

  Rita Spuijbroek (maandag, 17 december 2018 19:52)

  Afgelopen zomer heb ik samen met mijn vriend route 66 gereden van Chicago naar Los Angeles. We hebben heerlijk gegeten bij de cosy dog drive inn in Springfield. Illinois. Echt een typische amerikaanse diner en er is er nog maar 1 van. Ze staan bekend om hun cozy dogs (soort knakworst gefrituurd met bladerdeeg op een stokje).

  The sears tower in Chicago is een bezoekje waard en lou mitchells. Die laatste is ook weer een typische diner. Fantastische ervaring gehad daar. De navy pier vonden wij wat tegenvallen, maar je hebt wel een mooi uitzicht over Lake Michigan.

  De chain of rocks bridge is ook een bezoekje waard. Je loopt over de mississippi rivier en je hebt een uitzicht op saint louis.

  Hopelijk hebben jullie hier wat aan. Alvast veel plezier met de voorbereidingen!

  Groetjes, Rita

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.